Over mij...

 

 Mirjam 2 2

 

Wat in elke stap in mijn leven naar voren komt, is de verbinding tussen mens en paard. Zowel het helen van de mens als het paard.

Ik ben verscheidene jaren, veelal in het buitenland, werkzaam geweest in de toeristische sector met en zonder paarden. Van het begeleiden van tochten te paard tot het begeleiden van outdoor activiteiten. Ik heb destijds kennis gemaakt met verschillende culturen en leefwijzen. Wat bij mij steeds terug kwam, was de positieve omgang in relatie tot mens en paard, rust, natuur en beweging.

Een groot deel van mijn leven heb ik in uniform doorgebracht om iets voor de samenleving te kunnen betekenen. Zowel bij de Koninklijke Marechaussee als de Nationale Politie heb ik verschillende taken vervuld. In 2012 heb ik de opleiding tot instructeur niveau III positief afgerond. In samenwerking met collega's heb ik een preventieprogramma opgezet om collega's fysiek en mentaal, fitter en gezonder te maken. Mijn drijfveer is, om mensen in hun leven optimaal te laten presteren. Dit werkt door in het privé leven en in het werk.

“Paarden hebben van kinds af aan een rode draad in mijn leven gevormd. Gaandeweg is mijn gevoel sterker ontwikkeld in het begrijpen en communiceren met hen. Van het zadelmak maken en inrijden van jonge paarden en het begeleiden van tochten tot het werken als politie agent te paard. Ik heb gezien, gevoeld en ervaren wat paarden voor mensen kunnen betekenen. Vanuit mijn levenservaring en inlevingsvermogen, liefde voor paard en mens wil ik graag als gids met je mee op pad.
Enerzijds vanuit het systemische werk, anderzijds met beide benen op de grond en liefdevol confronteren. Hierbij staat de wederkerigheid tussen mens, paard en coach centraal, waarbij ik me goed besef dat iedere situatie uniek is. U krijgt handvatten om zelfbewuster te worden en te werken aan persoonlijke groei. Hierdoor komt er weer balans en kan je een volgende stap zetten in je leven.”

Marjolijn van Dieren