Mijn missie is om mensen vanuit vertrouwen te ondersteunen in hun eigen beweging zodat er ruimte is voor persoonlijke groei en balans in je leven. Dit doe ik door mens en paard aandacht te geven en met elkaar in verbinding te brengen. Deze ervaring zegt meer dan duizend woorden en dat gun ik iedereen, jong en oud.

Wil je er toch iets meer over weten....

Door het stellen van een vraag, of het inbrengen van een dilemma binnen mijn kudde wordt er zichtbaar wat er in jouw systeem aan de orde is. Systemisch werken betekent dat we werken op het systeem van het geheel, de individu, de familie of de organisatie. De werking van het systeem is namelijk sterker dan de individu. De kracht van jouw systeem heeft invloed op jouw gedrag en je leven. Het wordt ook steeds duidelijker dat veel organisatorische en persoonlijke problemen een systemische oorsprong hebben. Je wordt grootgebracht in een bepaald systeem (of je draagt iets vanuit je familie mee) en je krijgt of neemt een bepaalde plek in. Als dit niet de juiste plek voor jou is, kan dit verstoringen voor jezelf of voor de organisatie opleveren. Als je deze verstoring kan opheffen door je eigen plek in te nemen, kan de energie weer gaan stromen en is er plaats voor balans. Als je niets aan deze verstoringen doet, kan dit een last zijn in het dagelijkse leven. Je kan er o.a. angstig en onrustig van worden, geen keuzes kunnen maken, geen doelen stellen, onzekerheid, onrust en lichamelijke klachten van krijgen; stress, burn out, vermoeidheid of andere klachten.

De meerwaarde van het systemische werken met paarden is, dat ze direct 'voelen' waar een blokkade of spanning zit bij een persoon of organisatie. Als prooidier in een kudde is het namelijk van belang om in leven te blijven. Als er gevaar dreigt moet er direct gevlucht kunnen worden. Zij willen dus graag dat de ordening klopt en dat ieder lid van de kudde weet wat hij/zij moet doen. Als we de kudde betreden vormt zich een nieuwe kudde en gaan de paarden met de verstoring van jou of de organisatie aan de slag. Dit doen ze door middel van energie en lichaamstaal. Zij willen dat je als mens de juiste plek inneemt zodat de nieuwe kudde weer veilig is en je van binnen en van buiten congruent bent. Hierbij willen ze je graag en met liefde helpen. Je werkt met de paarden en/of representanten en/of voorwerp(en) die iets of iemand in jouw systeem representeren. Het paard laat dan gedrag zien wat door het systeem of de deelnemer gezien mag worden om weer in balans te komen. Hierdoor kan er rust en verlichting komen en de verstoring verholpen worden.

De paarden laten dit zien door middel van een "verhaal of toneelstuk" wat ze voor jou nabootsen. Dit verhaal wordt door mij vertaald. Ik zal, waar nodig, af en toe een interventie doen om de ordening te herstellen. Ook toets ik bij jou of het klopt wat er geduid wordt.

Paarden leven in het hier en nu. Zij leven zonder oordeel. Vanuit deze veilige basis zal ik, samen met mijn paarden er alles aan doen om ervoor te zorgen dat je een volgende stap kunt maken in je leven.